Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدرضا مقدسی شامگاه سه‌شنبه در همایش تخصصی روز شعر و ادب فارسی که با حضور جمعی از شاعران و ادبای مراغه برگزار شد، افزود: دوستی نزدیکی استاد شهریار با سهند تا جایی ادامه یافت که هر دوست داشتند که در خانه‌ای مشرف به کوه‌ سهند در روستای علویان مراغه تا آخر عمر در همسایگی همدیگر زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شهریار فردی قلندر، ریزبین و نکته‌سنج بود، اضافه کرد: ارتباط نزدیک و صمیمی این دو شاعر به جایی رسیده بود که همسر شهریار در منزل سهند در تهران دارفانی را وداع گفت.

وی با اشاره به ابعاد زندگی و شخصیتی «سهند» به عنوان شاعری بزرگ، گفت: این شاعر پرآوازه با وجود اینکه در سال‌های گذشته مورد کم‌مهری قرار گرفته، اما شاعری با روح لطیف و اشعاری انسانی و شاعری جهان‌شمول بود. 

وی افزود: اشعار «سهند» مملو از اعتقاد و ایمان بوده و توهین به مقدسات، اعتقادات و ارزش‌های اسلامی در شعرهایش جایی نداشت و حتی در واپسین سال‌های زندگی خود اشعاری انقلابی در رثای امام خمینی (ره) نیز سروده بود.

وی ادامه داد: متاسفانه «سهند» به عنوان شاعری بزرگ که اشعارش در آن سوی مرزها چاپ و منتشر شده و حتی تندیسش در نقاط مختلف جهان نصب شده، در شهر و دیارش، مهجور و در حال فراموشی است.

وی اضافه کرد: امروز نیز باید تندیس این شاعر بزرگ شهر خطه آذربایجان همچون تندیس‌ استاد کریمی و استاد حیدر عباسی در یکی از میادین شهر مراغه نصب شود چراکه این خواست قلبی اهل فرهنگ و ادب این دیار است.

اشعار شهریار بهترین معرف فولکلور آذربایجان است

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مراغه نیز در این همایش نیز با اشاره به نقش اشعار استاد شهریار در معرفی فولکلور آذربایجان گفت: شعرهای این استاد بزرگ شعر و ادب در منظومه هایی چون «حیدربابای سلام» آداب و رسوم مردمان را به نمایش گذاشته است.

رضا عسکری افزود: در روزگاری که رسوم گذشتگان در حال فراموشی است، اشعار شهریار در معرفی فولکلور آذربایجان در حال فراموشی است. 

وی با بیان اینکه آداب و رسوم هویت هر ملت است ادامه داد: استاد شهریار با تصویرگری از فرهنگ غنی و رسوم گذشته آذربایجان، منظومه حیدربابایه سلام را به یادگاری بزرگ برای ادبیان منطقه تبدیل کرد. 

به گزارش ایرنا، آیین گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی به مناسبت بزرگداشت سالروز ولادت استاد شهریار چند روز قبل در خانه تاریخی خیابانی مراغه برگزار شده بود و شامگاه سه‌شنبه نیز محفلی با همین عنوان به صورت تخصصی و با جمع ادبا و شاعران مراغی برپا شد.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی مراغه شعر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی مراغه شعر آذربایجان شرقی مراغه شعر استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری تکلیف محور و وظیفه‌مند بود

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد که در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد، گفت: در کشور مقدس جمهوری اسلامی ایران سالروز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده تا ایشان الگویی برای تمام معلمان و استادان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با بیان اینکه شهید مطهری وظیفه مدار بودو هرجا که احساس وظیفه میکرد وارد عمل میشد عنوان کرد: شهید مطهری رحمع الله علیه، کتاب شرح منظومه را به عنوان یک کتاب عمیق و قابل تامل که تنها اساتید فلسفه و کلام حوزه قادر به تدریس آن هستند، تدریس میکرد ولی در جایی که احساس وظیفه کرد کتابی با درک بسیار آسان و روان مانند داستان راستان را به نگارش در می‌آورد.

امام جمعه ارومیه ادامه داد: زمانی که مجله‌ای با عنوان زن روز در زمان طاغوت، به دنبال زیرسوال بردن معارف و احکام دین بود، شهید استاد مطهری احساس وظیفه کرد و برای حفظ معارف دین، به انتشار مقالات در پاسخ به انحرافات دینی ایجاد شده پرداخت.

 وی افزود: شهید مطهری با این اقدامات خود توانست جهشی فکری دردانشگاه‌ها و قشر جوان ایجاد کرده و مردم را نسبت به ارزش‌های اسلامی متوجه سازد.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) تصریح کرد: هرکس خودش را به عنوان امام معرفی می‌کند، قبل از آنکه دیگران را تعلیم دهد، باید خودش را تعلیم کند و فردی استاد واقعی است که مطالب را که به دانشجو انتقال می‌دهد، خود نیز آن‌ها را پذیرفته و به آن‌ها عمل کند.

 حجت الاسلام والمسلمین قریشی در پایان بیان کرد: کسی که معلم خودش است، بیش‌تر جای تکریم دارد تا کسی که دیگران را تعلیم می دهد.

الگوبرداری از روش‌های شهید مطهری بسیار ضروری است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی در نشست صمیمی با اساتید مدارس علمیه ارومیه نیز گفت: تبعیت و الگوبرداری از روش‌های شهید مطهری در همه زمینه‌ها اعم از جهاد تبیین و سایر عرصه‌های اعتقادی و مبنایی بسیار ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی  با تاکید بر تبیین شخصیت شهید مطهری افزود: آن چیزی که شهید مطهری را متمایز کرده بود، وظیفه شناسی و تواضع آن شهید والامقام بود و در هر زمینه‌ای احساس نیاز می‌کرد، وارد عمل می‌شد.

وی اظهار کرد: سخنرانی‌ها و خطابه‌های شهید مطهری از عمق وجود بود و این به معنای باور به گفته‌ها توسط ایشان است؛ اینکه فردی به گفته‌های خود اعتقاد و ایمان داشته باشد، این معنای ایمان واقعی است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم پیگیری امور و احساس وظیفه توسط علما و روحانیون در جامعه اظهار کرد: ایمان دینی جزو موضوعاتی است که باید به آن تقید داشته باشیم و همانند شهید مطهری و دیگر شهدای اندیشمند در جایگاه دفاع از دین و اسلام قدم برداریم.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • آغازمسابقات والیبال ساحلی در مراغه
  • برگزاری مسابقات والیبال ساحلی در مراغه
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • پیام تبریک رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی به مناسبت روز معلم
  • شهید مطهری تکلیف محور و وظیفه‌مند بود
  • درخشش بوکسور مراغه‌ای در مسابقات آسیایی
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • «استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)