Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@20:43:16 GMT

تحلیلی بر اشعار شهریار در سطوح ادبی، فکری و زبانی

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۳۰۸۹

تحلیلی بر اشعار شهریار در سطوح ادبی، فکری و زبانی

این کتاب با بررسی کلی سبک‌شناسی شروع می‌شود و با طبقه‌بندی شعرهای دوره انقلاب و شعر پایداری به اشعار انقلابی و بعد از انقلاب استاد شهریار می‌رسد تا قشر عظیمی از دوستداران شهریار را با خوانشی جدید از آثارش آشنا کند.

کتاب حاضر نوشته «عسگر صلاحی» دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی و «سعید شاه‌محمدی» دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد این دانشگاه بوده و به شیوه آکادمیک و تحلیل دانشگاهی به رشته تحریر درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«شاه‌محمدی» که از دبیران آموش و پرورش مراغه است، در مورد مخاطبان هدف این کتاب به خبرنگار ایرنا می‌گوید که همه دانش‌آموزان و دانشجویان رشته ادبیات و علوم انسانی می‌توانند بهره وافی و کافی از مطالب آن ببرند.

وی همچنین در مورد ایده تازه کتاب اینگونه بیان می‌کند که در این کتاب برای نخستین‌بار، سبک اشعار شهریار در سه سطح بررسی شده که بیشتر اشعار بعد از انقلاب او را شامل می‌شود.

به گفته وی تحلیل چهارچوب کلی اهمیت سبک‌شناسی در فصل اول کتاب اطلاعات جامع و کاملی برای خواننده و سازماندهی مطالب به او می‌دهد؛ همچنین تحلیل واژگانی و ارائه جدول عروضی برای اولین‌بار در این کتاب ارائه شده که شیوه‌ای جذاب برای درک ساختار و منظومه فکری استاد شهریار است.

این کتاب در انتشارات «مکتب اسنوند مراغه» و با تیراژ هزار جلد چاپ شده و طراحی روی جلد آن را «بهداد شریفی‌مطلق» و صفحه‌آرایی و ویراستاری آن را «ژیلا درخشان‌فرد» بر عهده داشته‌اند.

کتاب چه نسبتی با مسایل اجتماعی و فرهنگی روز دارد؟

«شاه‌محمدی» می‌گوید: شعر و ادبیات از دیرباز در نهاد ایرانیان وجود داشته و این همان روح مشترک و لطیف بین همه اهالی شعر و ادب است که با شعر چه فارسی و چه ترکی همزادپنداری می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: بررسی زیربنایی اندیشه‌ای استاد شهریار در سرودن اشعار از محوریترین بخش‌های کتاب به شمار می‌رود و بررسی سیر تطور اندیشه شعری استاد شهریار از دیگر اهداف تالیف آن بوده است.

به گزارش ایرنا «محمدحسین بهجت تبریزی» در سرودن گونه‌های دگرسان شعر فارسی همچون قصیده، مثنوی، قطعه، رباعی و نیمایی نیز مهارت داشته اما بیشتر از همه در غزل شهره بوده است تا جایی که از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» و «علی ای همای رحمت» اشاره کرد. 

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا سید محمد حسین شهریار مراغه کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا سید محمد حسین شهریار مراغه کتابخانه ایرنا سید محمد حسین شهریار مراغه کتاب اخبار کنکور استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۳۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیر کل کتابخانه استان در این آیین گفت : استاد توحید اصعرزاده حدود ۲۰ جلد کتاب در حوزه مختلف داستانی شعر دفاع مقدس و آموزشی تاکنون  نوشته و چاپ کرده اند و آخرین کتاب ایشان به نام دنیای کسی را عوض کرده ای ؟؟؟ امروز رو نمایی می‌شود .

  معصومی تصریح کرد: مطالعه   رکن جامعه فرهیخته است و هر چقدر بیشتر در کتابخانه های حضور پر رنگ وجود داشته باشد و خواندن کتاب افزایش یابد مسلما سطح آگاهی  و سواد جامعه نیز افزایش خواهد یافت .

کتاب  استاد توحید اصغرزاده خلاصه ای  از  پاسخ  پرسش هایی برای  تغییر دنیای خود و دیگران به ویژه  برای معلمان و اندیشمندان انسان ساز است و که در اجرای   سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای سبک زندگی ایرانی و اسلامی به نگارش درآمده است.

 

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد
  • یادنامه ای برای «استاد»
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • بحران ادبیات داریم
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی