Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@19:24:38 GMT

دو زبانه بودن شهریار، مهم‌ترین رمز ماندگاری اوست

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۸۸۵۹

دو زبانه بودن شهریار، مهم‌ترین رمز ماندگاری اوست

ایسنا/آذربایجان شرقی پژوهشگر حوزه عرفان و ادبیات، دو زبانه بودن شهریار را مهم‌ترین رمز ماندگاری او عنوان کرد.

محمد طاهری خسروشاهی، روز پنجشنبه در سومین نشست استانی محفل ادبی شهریار، بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی و مقام ادبی استاد شهریار که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: در حدود ۱۲۰۰ سالی که از عمر شعر فارسی می‌گذرد، شاعران چند زبانه زیادی داشتیم، اما هر یک از آن‌ها با سرودن اشعاری به زبان مادریشان که زبان اصلی آن‌ها بوده است به اوج شهرت رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هیچ شاعر دیگری در گستره‌ی تاریخ ادبیات ایران به پای شهریار نمی‌رسد که در هر دو زبان شعر گفته و در هر دو زبان شاهکار آفریده است.

وی بیان کرد: شهریار هیچگاه در گستره تحولات اجتماعی و رخدادهای ‌سیاسی دچار فراز و نشیب نشد و همیشه از محبوبیت و آوازه برخوردار بود، به عنوان مثال در دهه‌ی ۴۰ که دوره اوج‌گیری شعر فارسی و اندیشه‌های چپگرا بود، شاعرانی که با سرودن شعر در این خصوص به اوج شهرت رسیده بودند با افول این دوره از تاریخ ادبیات پاک شدند، اما شهریار همواره در تحولات سیاسی و اجتماعی در اوج بود.

به گزارش ایسنا، طاهری خسروشاهی با اشاره به برخی روز ماندگاری استاد شهریار، گفت: شاعرانگی تمام وقت شهریار و زیست شاعرانه‌ی او از رموز ماندگاری این شاعر است. شهریار، فارغ از تعصبات قومی و زبانی، شاعر داده شده بود.

وی با مقایسه شاعران هم‌عصر شهریار (شاعران پس از مشروطه) اظهار کرد: به عنوان مثال ملک‌الشعرای بهار به عنوان یکی از شاعران برجسته شعر معاصر با نزدیک به ۶۰ سال حیات شعری، نماینده مجلس، روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی بود.

 وی اضافه کرد: ایرج میرزا در کنار شعر، به فعالیت‌های سیاسی و عضویت در برخی حزب ها مشغول بود و شاعری مانند اخوان ثالث علاوه بر شاعری کارمند رادیو و تلویزیون هم بود، در این میان فقط شهریار، شاعر تمام وقت بود. 

این پژوهشگر عرفان و ادبیات با بیان اینکه شهریار از شاعرانی بود که از همان روز اول به شهرت رسید، گفت: پس از انتشار نخستین شعر شهریار در یکی از روزنامه‌ها مردم برای خواندن شعر تازه‌ای از شهریار صف می‌کشیدند.

وی اضافه کرد: شاعری مانند عارف قزوینی پس از شنیدن یکی از اشعار شهریار در یادداشتی آینده این شاعر را بسیار روشن تلقی کرده و او را اهل شیراز خطاب کرده بود. با وجود اینکه سابقه حیات شعری شهریار کمتر از ۱۰ سال بود، ملک الشعرای بهار، مقدمه دیوان او را نوشت.

وی با اشاره به محبوبیت شهریار در کشورهای مختلف و مقایسه او با سعدی، اظهار کرد: این ویژگی را فقط در مورد سعدی می‌توان دید، سعدی در سفری به چین مشاهده کرده بود که مردم چین اشعار او را حفظ هستند و بسیاری از اشعار فارسی و اشعار ترکی شهریار هم در بسیاری از نقاط جهان مورد توجه مردم بوده و بسیاری از اشعار ترکی شهریار به عنوان ضرب‌المثل توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طاهری خسروشاهی، سرودهای دینی و انقلابی شهریار را از دیگر اسرار جاودانگی و ماندگاری او دانسته و اظهار کرد: متاسفانه این جنبه از شهر شهریار مغفول مانده است، جا دارد علاقمندان و دانشجویان بررسی‌های بیشتری با تامل و تعمق در این زمینه به عمل آورند. اشعار دینی شهریار نام او را به کوچه‌ها، حسینیه و تکیه‌ها آورد و به سر زبان‌ها انداخت.

وی در خاتمه تاکید کرد: امید است در کنار برگزاری سلسله نشست‌هایی که به بزرگداشت مقام شهریار می‌پردازد، نشست‌هایی نیز در خصوص بررسی و نقد آثار و جنبه‌های علمی آثار شهریار هم برگزار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شهريار روز شعر و ادب فارسی دو زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۸۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد

فرماندار شهریار با تأکید بر هم‌افزایی در مجموعه شوراهای اسلامی، گفت: لازمه خدمت شوراهای اسلامی شهر و روستا، گره‌گشایی مشکلات مردم باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهریار، علیرضا فاتحی‌نژاد ظهر امروز در آیین گرامیداشت شوراهای اسلامی شهر و روستا با بیان اینکه افتخار انقلاب اسلامی نظام مردم‌سالاری و مشارکت مردمی است، اظهار داشت: شورا‌های شهر و روستا جلوه‌ای از مشورت در نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی 45 سال در حوزه‌های مختلف بر پایه مشورت پیش رفته است، افزود: باید پیرو فرامین رهبری خدمت گذار مردم بود و خالصانه و صادقانه به مردم خدمت کرد.

فرماندار شهرستان شهریار با بیان اینکه خودپسندی یکی از آفت‌های بزرگ مسئولیت است، تصریح کرد: شورا برآمده از مردم است و هم‌افزایی در مجموعه شورا بسیار حائز اهمیت است لذا باید با مشورت در آبادانی شهر و روستا تلاش کرد.

فاتحی‌نژاد در ادامه با تأکید بر انجام کارهای جمعی، تخصصی و علمی در شوراهای شهر و روستا گفت: شوراهای اسلامی نقش تعیین‌کننده‌ای در کشور دارند، لذا مردم نیز باید در انتخاب‌ خود دقت نظر داشته باشند تا نسل آینده از خدمات خوب شوراها بهره ببرند.

وی با بیان اینکه لازمه خدمت باید گره‌گشایی مشکلات مردم باشد، افزود: یکی از برکات انقلاب اسلامی، انقلاب مردمی است که با ابتکار خود شوراهای شهر و روستا را به وجود آورده است تا حرف‌های مردم شنیده و مطالبه شود.

فرماندار شهریار با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری در امانت‌داری مردم در نزد شوراها در تمامی حوزه‌ها بیان کرد: برخی از اعضای شوراها اقدامات و فعالیت‌های نامناسبی دارند که منجر به ورود و برخورد دستگاه‌های نظارتی و قضایی شده و سلب اعتماد مردم از شوراها را نیز در پی دارد.

فاتحی‌نژاد با تأکید بر برنامه‌ریزی مناسب شوراهای شهر و روستاهای شهرستان شهریار در توسعه و آبادانی گفت: توفیق خدمت گذاری برای شوراهای شهر و روستا در دوره بعدی درگرو عملکرد خوب و سالم است.

اعضای شورا با رفتارهای اشتباه کام مردم را تلخ نکنند

در ادامه این مراسم حمزه خوارزمشاهی با بیان اینکه مشارکت مردم در موضوعات شهری منجر به توسعه و آبادانی می‌شود، گفت: شوراهای شهر و روستا باید قدردان مردم باشند که مدال نوکری را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا حلقه ارتباطی مردم و مسئولین فرادستی هستند، تصریح کرد: باید امانت‌دار رأی مردم باشیم و با مصوبات خوب و مناسب منجر به توسعه شهرها و روستاها باشیم.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها با تأکید بر افزایش اختیارات شوراها بیان کرد: شوراها نباید فقط شورای منتسب به شهردار و دهیار باشند، بلکه باید با تکیه بر وظایف و امکانات موجود خدمات بیشتری را نیز ارائه کنند.

خوارزمشاهی با اشاره به برخی دستگیری‌ شوراها در کشور گفت: نباید با کارهای اشتباه کام مردم را تلخ و به دشمنان و رسانه‌های معاند خوراک داده شود.

وی با انتقاد از عدم همراهی برخی از اعضای شورا در همراهی مجموعه شورای شهر و روستا تصریح کرد: اعضای شورا باید به خرد جمعی احترام بگذارند و انرژی و ظرفیت خود را برای مخالفت در برابر مصوبات به‌کار نگیرند.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها در پایان خاطرنشان کرد: دولت در اجرای پروژه‌ها از کمک شوراها بیشترین بهره را می‌برد و همه این مسائل و همراهی شورا با دولت برای رفاه مردم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • گزارشی از نمایشگاه یک قرن اصالت و ماندگاری سنندج‌ + فیلم
  • برگزاری گرامیداشت روز معلم در بخش شمیل بندرعباس
  • سخت‌ترین روز عبدالکریم در انتظار اوست
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (12 اردیبهشت)
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (11 اردیبهشت)