Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@23:57:45 GMT

محقق ادبیات: مردمی‌بودن رمز ماندگاری اشعار شهریار است

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۴۸۳۹

محقق ادبیات: مردمی‌بودن رمز ماندگاری اشعار شهریار است

"مصطفی قلی زاده علیار" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زبان شعر شهریار در حقیقت زبان مردم است و برای خواندن اشعارش نیازی به مراجعه به فرهنگ لغت نیست زیرا او به زبان مردم از مفاهیم و مسایلی شعر گفته که حرف دل مردم است.

وی ادامه داد: مفاهیم، ضرب المثل ها، مجاز و حقیقت، فولکلور ترکی و فارسی، احادیث و آیات قرآنی همه در اشعار شهریار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارنده جایزه بین الملی شهریار اظهار داشت: منظومه حیدربابا شاخص ترین شاهکار استاد شهریار است که در این منظومه از آداب و رسوم، فرهنگ عظیم مردم، ماتم و اندوه، شادی و عروسی، زندگی روستایی، ادبیات فولکلور آذربایجان سخن گفته شده که همین این موارد نیز بسیار ارزشمند است.

"قلی‌زاده علیار" به وجه تمایز منظومه حیدربابا با اشعار شعرای دیگر اشاره کرد و گفت: شهریار در حیدربابا گذشته و حال را به هم وصل کرده و به عبارتی آنها را با هم آشتی داده است.

وی اضافه کرد: صدها شاعر از حیدربابای شهریار نظیره نوشتند ولی هیچکدام موفق نشده و به حد حیدربابای شهریار نرسیده اند.

وی نبوغ ذاتی را دیگر رمز ماندگاری و ویژگی مهم شهریار و اشعار او عنوان کرد و ادامه داد: او از این نبوغ ذاتی درجای خود و به شایستگی استفاده و آن را بارور کرد.

محقق ادبیات ارومیه‌ای افزود: شهریار در ردیف شاعران بزرگی چون مولانا، حافظ و سعدی بوده و شاعری استثنایی است که هنوز با اشعارش در بین ما حضور داشته و زینت بسیاری از شب نشینی ها و مجالس ادبی و خانوادگی است.

به گزارش ایرنا، سیدمحمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار درسال ۱۲۸۵ شمسی دریکی از روستاهای تبریز متولد شد، ذوق شاعری از اوان کودکی دروی نمایان شد و او در ۱۳ سالگی شعرهایش را با تخلص بهجت در مجله ادب به چاپ رساند.

شهریار بعدها با تفال از دیوان حافظ تخلص شهریار را برگزید و در نهایت نامش با این تخلص در تاریخ ادبیات ایران ماندگار شد.

دفتر شعر او درسال ۱۳۰۸ با مقدمه ملک الشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر شد.

استاد شهریار سرانجام در ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ دعوت حق را لبیک گفت و امروز، سی و دومین سالگرد فوت این شاعر بلندآوازه است.

استاد شهریار بیش از ۲۸ هزار بیت شعر به زبان فارسی و سه هزار بیت به زبان ترکی سروده است.

برچسب‌ها آذربایجان غربی سید محمد حسین شهریار شعر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی شعر آذربایجان غربی شعر اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«سید امیر موسوی جبیلی» از حوزه انتخابیه آبادان به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

موسوی جبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: مهمترین و بالاترین موضوع در نگاه اول معیشت مردم و اوضاع اقتصادی است و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب (مدظله) باید جهش اقتصاد را با مشارکت مردم انجام داد و گره زد؛ لذا تلاش برای توسعه سفره مردم و دفاع از حقوق عامه مردم اولویت‌های بنده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

وی در پاسخ به این سوال که «اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟» گفت: با توجه به منفعت عامه شئون شهر و مرزی بودن حوزه انتخابیه، به نظر می‌رسد حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد نیاز است.

موسوی جبیلی اظهار کرد: از چالش‌های مهم استان خوزستان نبود زیرساخت مناسب و متناسب با جمعیت و تنوع فرهنگی استان است.

وی تصریح کرد: زیر ساخت و توسعه‌های عمرانی، راهکار استفاده از ابزارهای نظارتی، تصویب و یا تعدیل قوانینی که باعث ایجاد عمران می‌شود، تحلیل درست بودجه که با وجود پتانسیل‌های عظیم اقتصادی باعث مشکلاتی همچون نرخ بالای بیکاری، کم آبی، تخریب محیط زیست، مشکلات کشاورزی و معضل بزرگ شبکه فاضلاب استان از مهمترین چالش‌های خوزستان به شمار می‌روند.

کد خبر 6089214

دیگر خبرها

  • جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (12 اردیبهشت)
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند