Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@14:27:51 GMT

اشعار شهریار کهنه نمی‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۹۲۲۷

اشعار شهریار کهنه نمی‌شوند

کمتر کسی را می‌توان یافت که با شعر«حیدربابا دونیا یالان دونیادی» از اشعار معروف استاد مرحوم شهریار (که امروز سالگرد فوتشان است) آشنایی نداشته باشد. شعری که هر یک از ابیاتش به فراز و فرودهای دنیای فانی اشاره دارد و مورد توجه خوانندگان بسیاری بوده است. چنگیز حبیبیان ازخوانندگان آذری زبان و فعال در حوزه موسیقی پاپ نیز از جمله هنرمندانی است که این شعر را مبنای یکی از آثار خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنگیز حبیبیان خواننده موسیقی پاپ

علاقه من به آثار استاد شهریار به سال‌های خیلی دور برمی‌گردد؛ به روزگار نوجوانی که پدرم با عشق وعلاقه اشعار این شاعر بزرگ را برای ما زمزمه می‌کرد و می‌خواند. من اصالتاً آذری‌زبان هستم و قطعاً آشنا به اشعار آذری و بویژه آثار زنده یاد شهریار. قطعه «حیدربابا» از کارهای معروف این شاعر بزرگ است و افتخار آن را داشتم این کاررا با موسیقی اجرا کنم. البته این شعر به همین چند فرازی که خوانده‌ام خلاصه نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ای بسیار فاخر و سرشار از پند و اندرز است که استاد شهریار به زیبایی تمام این اشارات را به زبان شعر بیان کرده است. به یاد دارم یک روز با آقای اصغر فردی که از شاگردان برجسته استاد شهریار بودند گفت‌و‌گو می‌کردیم. به ایشان گفتم تصمیم دارم ابیاتی از اشعار «حیدر بابا» را در قالب موسیقایی بخوانم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و من را تشویق کردند. این کار در ملودی‌های مختلف اجرا و خوانده شده بود و تصمیم داشتم یک کار متفاوت از آثار شنیده شده باشد. بنابراین موسیقی کار به‌صورت «آنادولی» نوشته شد (موسیقی مشترک ایران و ترکیه) و انصافاً کار بسیار خوبی هم بود و مورد اقبال عموم هم قرار گرفت و در چند کشور هم اجرا کردم. زمان اجرای کار حال و هوای عجیبی داشتم. آن روز با آقای سیدرضا رضوی تنظیم‌کننده این اثر در استودیو بل بودیم و استاد شهبازیان هم حضور داشتند و اتفاقاً با یک بار اجرا، کار را ضبط کردند. اشعار این قطعه اشاره دارد به بی‌وفایی و فانی‌بودن دنیا بویژه آخرین فراز کار که می‌گوید: «یامان یئرده گون دوندی، آخشام اولدی / دنیا منه خرابه شام اولدی!» این بخش من را بسیارتحت تأثیر قرار داد، به آقای رضوی گفتم من این آهنگ را برای 200-300 سال آینده می‌خوانم. چرا که شاید زمانی برسد که دیگر از روضه خوانی و نوحه خوانی خبری نباشد و بی‌تردید آن زمان برای مردم این سؤال پیش خواهد آمد که منظور از «خرابه شام» چه بوده است؟ اما درباره‌ کم توجهی خواننده‌های امروزی به امثال این اشعار به‌خصوص در بخش موسیقی پاپ باید بگویم خواننده‌های موسیقی پاپ به ناچار به سمت اشعار عاشقانه و کم‌محتوا روی آورده‌اند؛ چرا که تقاضای بازار کار این‌گونه است و مورد استقبال و حمایت اسپانسرها و تهیه کنندگان است و در واقع آنها تعیین کننده نوع ریتم و ترانه هستند؛ این نوع ادبیات و موسیقی خواسته و مورد تأیید نسل جوان و تینیجر امروز موسیقی ما بوده حالا تصور کنید این نوع حمایت‌ها چقدر می‌تواند اثر‌گذار باشد و کنسرت‌های موسیقی پاپ را چه کسانی پر خواهند کرد؟ این درحالی است که موسیقی ملی و سنتی ما هیچگاه شاهد چنین اتفاق‌هایی نبوده و نخواهد بود و خوانندگان این ژانر از موسیقی توجه بسیاری به اشعار فاخر دارند. به عقیده من متولیان فرهنگ و هنر چون وزارت فرهنگ و رسانه ملی باید به فرهنگ موسیقایی و کلامی کشورمان توجه بسیاری داشته باشند. وقتی رسانه ملی ما که نقش بسزایی در فرهنگ شنیداری مردم دارد بنا به مصلحت یا هر چیزی یک ترانه دم دستی را روی آنتن پخش می‌کند درواقع خوراک جامعه را تعیین کرده است. وزارت ارشاد و صدا و سیما باید توجه به کلام و اشعار فاخر را اولویت کاری خود قرار بدهند تا بتوانیم یک ترانه و شعر فاخر و موسیقی خوب برای جامعه تعریف کنیم.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۹۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد

فرماندار شهریار با تأکید بر هم‌افزایی در مجموعه شوراهای اسلامی، گفت: لازمه خدمت شوراهای اسلامی شهر و روستا، گره‌گشایی مشکلات مردم باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهریار، علیرضا فاتحی‌نژاد ظهر امروز در آیین گرامیداشت شوراهای اسلامی شهر و روستا با بیان اینکه افتخار انقلاب اسلامی نظام مردم‌سالاری و مشارکت مردمی است، اظهار داشت: شورا‌های شهر و روستا جلوه‌ای از مشورت در نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی 45 سال در حوزه‌های مختلف بر پایه مشورت پیش رفته است، افزود: باید پیرو فرامین رهبری خدمت گذار مردم بود و خالصانه و صادقانه به مردم خدمت کرد.

فرماندار شهرستان شهریار با بیان اینکه خودپسندی یکی از آفت‌های بزرگ مسئولیت است، تصریح کرد: شورا برآمده از مردم است و هم‌افزایی در مجموعه شورا بسیار حائز اهمیت است لذا باید با مشورت در آبادانی شهر و روستا تلاش کرد.

فاتحی‌نژاد در ادامه با تأکید بر انجام کارهای جمعی، تخصصی و علمی در شوراهای شهر و روستا گفت: شوراهای اسلامی نقش تعیین‌کننده‌ای در کشور دارند، لذا مردم نیز باید در انتخاب‌ خود دقت نظر داشته باشند تا نسل آینده از خدمات خوب شوراها بهره ببرند.

وی با بیان اینکه لازمه خدمت باید گره‌گشایی مشکلات مردم باشد، افزود: یکی از برکات انقلاب اسلامی، انقلاب مردمی است که با ابتکار خود شوراهای شهر و روستا را به وجود آورده است تا حرف‌های مردم شنیده و مطالبه شود.

فرماندار شهریار با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری در امانت‌داری مردم در نزد شوراها در تمامی حوزه‌ها بیان کرد: برخی از اعضای شوراها اقدامات و فعالیت‌های نامناسبی دارند که منجر به ورود و برخورد دستگاه‌های نظارتی و قضایی شده و سلب اعتماد مردم از شوراها را نیز در پی دارد.

فاتحی‌نژاد با تأکید بر برنامه‌ریزی مناسب شوراهای شهر و روستاهای شهرستان شهریار در توسعه و آبادانی گفت: توفیق خدمت گذاری برای شوراهای شهر و روستا در دوره بعدی درگرو عملکرد خوب و سالم است.

اعضای شورا با رفتارهای اشتباه کام مردم را تلخ نکنند

در ادامه این مراسم حمزه خوارزمشاهی با بیان اینکه مشارکت مردم در موضوعات شهری منجر به توسعه و آبادانی می‌شود، گفت: شوراهای شهر و روستا باید قدردان مردم باشند که مدال نوکری را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا حلقه ارتباطی مردم و مسئولین فرادستی هستند، تصریح کرد: باید امانت‌دار رأی مردم باشیم و با مصوبات خوب و مناسب منجر به توسعه شهرها و روستاها باشیم.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها با تأکید بر افزایش اختیارات شوراها بیان کرد: شوراها نباید فقط شورای منتسب به شهردار و دهیار باشند، بلکه باید با تکیه بر وظایف و امکانات موجود خدمات بیشتری را نیز ارائه کنند.

خوارزمشاهی با اشاره به برخی دستگیری‌ شوراها در کشور گفت: نباید با کارهای اشتباه کام مردم را تلخ و به دشمنان و رسانه‌های معاند خوراک داده شود.

وی با انتقاد از عدم همراهی برخی از اعضای شورا در همراهی مجموعه شورای شهر و روستا تصریح کرد: اعضای شورا باید به خرد جمعی احترام بگذارند و انرژی و ظرفیت خود را برای مخالفت در برابر مصوبات به‌کار نگیرند.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها در پایان خاطرنشان کرد: دولت در اجرای پروژه‌ها از کمک شوراها بیشترین بهره را می‌برد و همه این مسائل و همراهی شورا با دولت برای رفاه مردم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • بازداشت یکی از اعضای شورای شهر باغستان شهریار تهران
  • یکی از اعضای شورای شهر باغستان شهریار بازداشت شد