Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ازخراسان رضوی، سی رضا صداقت حسینی یک کارشناس نسخ خطی امروز 26 شهریورماه در آیین رونمایی از یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی کلیات محتشم کاشانی موجود در گنجینه رضوی که در موزه قرآن و هدایای رهبر معظم انقلاب حرم رضوی برگزار شد، اظهارکرد: در گنجینه رضوی آستان قدس رضوی حدود 56 هزار و 400 نسخه خطی داریم که از مجموع این آثار 8200 نسخه خطی با موضوع ادبیات و از این تعداد 44 نسخه خطی از آثار محتشم کاشانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی عنوان کرد: یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی مربوط به محتشم کاشانی که امروز از آن رونمایی شد، کلیات محتشم کاشانی است که در قرن 11، حدود 400 سال پیش، کتابت شده و تقریباً 60 سال پس از فوت محتشم کاشانی بوه است، همچنین باید گفت این نسخه در ایران نسخه دوم است.

این کارشناس نسخ خطی افزود: اولین نسخه در کتاب‌خانه مجلس و مورَخ اما این اثر را براساس نوع کاغذ و نگارش خط تشخیص دادیم که متعلق به قرن 11 است.

صداقت حسینی بیان کرد: نسخه به خط نستعلیق است. رنگ اوراق نسخه نخودی است و جدول‌بندی اوراق به رنگ شنگرف و لاجورد است. اوراق زر تحریردار است. 4 نسخه از کلیات محتتشم کاشانی داریم، سایر آثار او به عنوان دیوان، گزیده و... است که در گنچینه رضوی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، همچنین این اثر تاکنون چاپ فاکیمسیله نشده است.

مجموعه‌های استاد شهریار به مجموعه داران شخصی فروخته شده است

در ادامه علی سوزنچی، رئیس مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی گفت: به دنبال گردآوری مجموعه دست‌خط‌ها و اشعار استاد شهریار بودیم اما متوجه شدیم به مجموعه داران شخصی داده شده است.

وی اظهار کرد: چون استاد شهریار نزدیک به 30 سال است که درگذشته است، ما به دنبال این بودیم که مجموعه‌ای از دست‌خط‌ها و اشعار ایشان را به مناسبت بزرگداشت شهریار که روز زبان و ادب پارسی است را به سازمان موزه‌ها و اسناد آستان قدس رضوی بیاوریم و بتوانیم مجموعه‌ای را متعلق به خود این استاد داشته باشیم و امروز از آن رونمایی کنیم.

سوزنچی ادامه داد: با پیگیری‌هایی صورت گرفت اما متاسفانه آن‌طور که آگاه شدیم مجموعه باقی مانده از استاد شهریار، به مجموعه‌داران شخص یا حتی به خارج از ایران منتقل شده و نتوانستیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم. به همین دلیل از استاد شهریار چیزی عاید ما نشد، تنها کتابخانه شخصی استاد موجود بود که آن‌ها نیز فاقد هرگونه یادداشت، مهر و... بودند. قرآنی بود که می‌گفتند استاد آن را مطالعه می‌کرده اما خیلی به صورت مکتوب سندیت نداشت و چیزی موجود نبود و مناسبتی با شعر و ادب فارسی نیز نداشت. بنابراین بحث استاد شهریار منتفی شد.

رئیس مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی بیان کرد: سپس تصمیم گرفتیم به سراغ سایر شعرای بزرگ این مرز وبوم برویم، اما چون در تقویم، این اساتید و بزرگان شعر و ادب فارسی روزهای مخصوص به خود را داشتند، تصمیم بر آن شد، از مجموعه آثار آن‌ها در روزهایی که متعلق به خودشان است رونمایی کنیم.

سوزنچی عنوان کرد: پس از بررسی‌هایی که انجام شد به دلیل اینکه در ایام محرم حسینی هستیم و با توجه به بحث واقعه عاشورا و فرهنگ عاشورا خوب است به سراغ اشعاری برویم که در رابطه با این واقعه نزد ما ایرانیان و شیعیان مهم است. در این میان محتشم کاشانی بارزتر بود. یکی از دوستان می‌گفت ایام محرم و صفر که می‌‍شود به محتشم کاشانی غبطه می‌خورم که در ایام محرم و صفر با همان ترکیب بند معروفش در همه جای کشور حضور دارد.

رئیس مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی افزود: به طور قطع این شاعر بزرگ با این مجموعه اشعار عاشورایی خود کاری کرده که با وجود اینکه تقریبا 500 سال از زمان فوت اومی‌گذرد کماکان مورد استفاده قرار می‌گیرد و تاثیرگذار است، درس‌های مختلفی از این اشعار می‌توانیم بگیریم، این اشعار سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته و شاعران، مدیحه سرایان و مداحان ما با توسل و استفاده از همین اشعار فرهنگ عاشورا را در کشور و جامعه ما زنده نگه داشته‌اند.

وی تصریح کرد: امروز از مجموعه‌ای که تقریباً با فاصله کمی بعد از مرگ مولف نوشته شده است رونمایی شد. محتشم از 905 تا 996 زندگی می‌کرده است. مجموعه‌ای که از آن رونمایی شد متعلق به اواخر قرن 11 است، یعنی با فاصله کمی از زندگی مولف این دیوان نگاشته شده و از این لحاظ ارزشمند است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی موزه اسناد گنجینه آستان قدس رضوی حرم رضوی محتشم کاشانی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۵۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم

ادامه روند واکسیناسیون اتباع خارجی این بار در شهرستان شهریار استان تهران؛ مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال برای کودکان اتباع در شهرستان های حاشیه ای تهران از جمله در شهرستان شهریار از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده است؛ طبق آمار در ۹ ماهه ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۹ هزار اتباع افغانستانی در تهران واکسینه شدند.

در سطح شهرستان شهریار ۲۴ مرکز خدمات جامع سلامت فعال است که خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان به اتباع خارجی ارائه می‌کند.

طرحی که برای محکم تر شدن زنجیره سلامت در کنار تلاش‌های کادر درمان همکاری والدین را می خواهد.

نوبت دوم طرح واکسیناسیون اطفال زیر ۵ سال قرار است تا پوشش کامل ادامه داشته باشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه