Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکارا- ایرنا- همایش بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار شاعر نامدار ایرانی با حضور استادانی از دانشگاه های ارومیه، فردوسی مشهد و کریک قلعه ترکیه و جمع کثیری از علاقه مندان فرهنگ و ادب، در شهر آنکارا برگزار شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این همایش با همکاری انجمن نویسندگان ترکیه و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و تحت عنون 'شهریار، شاعر فرهنگ مشترک ما' و به مناسبت سی امین سالگرد درگذشت استاد شهریار برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در این همایش که با شرکت دوستداران شعر و ادب ترکی و فارسی برگزار شد، گفت: ایران و ترکیه دارای اشتراکات گوناگون فرهنگی هستند و در این راستا می توان گفت که زبان و ادبیات دو کشور بیش از هر چیزی دارای ویژگی های مشترک بوده و از یکدیگر تاثیر پذیرفته اند.
محمود صدقی زاده افزود: امروز بسیاری از آثار فرهنگی نویسندگان و شاعران ترکیه در ایران ترجمه و چاپ شده و علاقه مندان زیادی را در ایران به خود جذب می کند و همچنین به طور متقابل آثار و اشعار ادیبان و بزرگان فرهنگ ایرانی از جمله سعدی، فردوسی، حافظ و مولانا نیز در کشور ترکیه ترجمه شده و طرفداران بسیاری دارد.
وی بیان کرد: زبان، شعر و ادبیات دارای لطافت های خوشایند برای جلای روح انسانی بوده و می تواند زبان مشترک فرهنگ ها شود و این نقش را در فرهنگ دو کشور ایران و ترکیه به خوبی ایفا کرده است.
صدقی زاده با تشریح اشعار و شخصیت استاد شهریار پرداخت و تاکید کرد که طعم اشعار استاد شهریار به مانند عسل شیرین است.
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه همچنین اظهار کرد: زبان فارسی ریشه تاریخی در زبان و ادبیات ترکیه دارد به طوری که در دوران عثمانی زبان فارسی زبان اداری خلفای عثمانی بوده است.
وی گفت: آثار فردوسی، سعدی، مولانا و دیگر شاعران و نویسندگان ایرانی در ترکیه در شمارگان بالا منتشر شده است.
وی نقش موضوعات فرهنگی در نزدیکی و تحکیم روابط دو کشور ایران و ترکیه را بسیار مهم و حیاتی دانست و تاکید کرد: روابط فرهنگی پایه و مقدمه توسعه و تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور است.
دکتر بهمن نزهت استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه نیز در این همایش به تشریح اشعار و افکار استاد شهریار پرداخت و گفت: شهریار از جمله شعرای برجسته معاصر است که شعر را محملی برای بیان تفکرات شاعرانه اعم از جهان بینی عرفانی و مواعظ اخلاقی قرار داد به طوری که دیوان اشعاری این شاعر بزرگ معاصر سرشار از مضامین لطیف عرفان اسلامی است.
وی بیان کرد: شهریار بسیاری از درونمایه های عرفانی شعر خود را از شاعران عارف مسلک پیش از خود گرفته و آنها را با استادی کامل در اشعار خود آنچنان پرورانده که هیچ نشانی از تقلید دیده نمی شود.
نزهت افزود: شهریار در انواع گونه های شعر فارشی مانند غزل، قصیده، قطعه، مثنوی، رباعی و شعر نیمایی، آثاری را سروده و از ویژگی های مهم اشعار وی می توان به استفاده از اصطلاحات عامیانه برای بیان مفاهیم عرفانی اشاره کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: شهریار اگر چه بیشتر گونه ها و قالب های شعری را آزموده اما شهرت وی بیشتر در قالب غزل است و بی تردید او از غزلسرایان مشهور معاصر ادب فارسی محسوب می شود.
دکتر سیدعباس ناجی استاد دانشگاه فردوسی مشهد نیز از دیگر میهمانان حاضر در این مراسم بود که به تشریح آثار استاد شهریار پرداخت و این شاعر معاصر را شخصیتی عاشق پیشه توصیف کرد.
وی بیان کرد: هنر استاد شهریار تلفیق دو قالب شعری متضاد غزل و قصیده بود که پیش از وی کسی چنین اشعاری نسروده بود و به همین دلیل می توان از مکتب شهریار سخن گفت.
این استاد دانشگاه، سرودن عاشقانه در قالب قصیده را از سوی شهریار بسیار ناب و اصیل دانست و گفت: قصیده ها قالبی حماسی و سلحشوری دارند اما استاد شهریار، عشق را با قصیده ها تلفیق و مکتب جدیدی را ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: اشعار شهریار از درون این شاعر بزرگ می جوشید و به همین علت آنهایی که به خویشتن رسیده باشند، سروده های شهریار را درک می کنند.
پرفسور 'عدنان کارا اسماعیل اوغلو' استاد دانشگاه کریک قلعه ترکیه و رییس انجمن پژوهشی اشعار مولانا در آنکارا نیز به تشریح سروده ها و افکار شهریار پرداخت و اظهار کرد: شهریار در شعرهایش از اشعار مولانا، حافظ و سعدی بهره مند شده و افکار عرفانی خود را با ترکیب عشق سروده است.
وی کاربرد استعاره ها و تشبیهات عرفانی را از ویژگی های بارز اشعار شهریار دانست و افزود: سروده های این شاعر برجسته، بیانگر اندیشه های اخلاقی و عرفانی وی است.
سیدمحمد حسین بهجت متخلص به شهریار، یکی از سرایندگان نامدار شعر در ادبیات کلاسیک ترکی و فارسی به شمار می رود.
کلیات اشعار شهریار بیش از 15 هزار بیت غزل، قصیده، مثنوی و قطعه دارد و از اشعار برجسته وی می توان از حیدربابایه سلام، سهندیه، علی ای همای رحمت، علی و شب، دو مرغ بهشتی و افسانه شب نام برد.
این شاعر بزرگ معاصر ایران، در تاریخ 27 شهریورماه سال 1367 در تهران درگذشت و جنازه وی در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شد.
سالروز درگذشت او به عنوان روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
خاورم/1905**1144

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تركيه شهريار بزرگداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۲۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان، اظهار داشت: این همایش بین‌المللی با موضوع تاب‌آوری در برابر مخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا در آبان‌ماه سال جاری با حضور مهمانان و پژوهشگران داخلی و خارجی در خرم‌آباد برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: این همایش بین‌المللی با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، تصریح کرد: همایش یاد شده در محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست‌کند، تجارب و حفاظت از معماری دست‌کند برگزار خواهد شد.

حسن‌پور، افزود: پژوهشگران، اساتید دانشگاه و علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را دراین‌خصوص تا ۳۰ اردیبهشت به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال کنند.

کد خبر 6093859

دیگر خبرها

  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • بارش سیل آسا در پایتخت ترکیه
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد