Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، جمشید علیزاده استاد شهریارشناس عصر امروز در نشست نقش شهریار در ادبیات که در محل شانزدهمین نمایشگاه کتاب ارومیه برگزار شد، بیان کرد: طی سالهای حکومت رژیم پهلوی، تنها چیزی که اجازه می‌دادند با زبان ترکی منتشر شود، اشعار مرثیه‌ها بود که آن هم شرایطی داشت که جایی در اشعار خود باید به عدل شاه اشاره می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متولیان کتاب‌های حوزه فرهنگ و هنر باید خط قرمزی در ذهن خود داشته‌باشند و شعر جنگ و دفاع مقدس باید ازهم تفکیک شوند، آن مسائلی که در متن سال‌های جنگ نوشته‌شده شعر اصیل جنگ است ولی آن چیزی که مختص مجمموعه‌ای از شهدا است باید در رابطه با تکریم جایگاه شهدا باشد.

علیزاده خاطرنشان کرد: جوانی که هیچ چیز از جنگ نمی‌داند و اکنون بنا به چیزهایی که می‌شنود، شعر می‌گوید در عین حال که شعر خوبی هم هست ولی با شعر جنگ، تفاوتی بنیادین و اصیل دارد.

وی تاکید کرد: شعر جنگ یک بحران اجتماعی بوده و جامعه‌ای که درگیر جنگ می‌شود در واقع وارد یک بحران شده و خصلت شعر اصیل جنگ این است که هنر بحران ایام بوده و این مساله را می‌توان در ادبیات کل جهان نشان داد.

این استاد شهریارشناس ادامه داد: شعر جنگ بیش از آنکه به مسائل فنی و بلاغی روی بیاورد، به دنبال بازگوکردن حرف دل مردم بوده و شعری‌است که بیشتر به طرف شعار عمل می‌کند و می‌توان این را در شعر مقاومت فلسطین احمد درویش نیز مشاهده کرد.

علیزاده بابیان اینکه این بحران اجتماعی در سرزمین‌های اشغالی 7 دهه به طول انجامیده‌است، یادآور شد: اشعار هر دهه به سمت صور خیال و فنی‌تر شدن پیش‌رفته و تداوم این بحران اجتماعی را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس که برهه ویژه‌ای از تاریخ ما به شمار می‌رود، بیش از اینکه به سوی مسائل فنی، بلاغی و وزن و قافیه جدید میل کند، به سوی شعارگونه بودن پیش‌رفته و در واقع صدای مردم است.

این استاد شهریارشناس بااشاره به اینکه شعر دفاع‌مقدس زلال‌ترین آینه تمام‌نمای خود را در شعر شهریار یافت، افزود: شهریار از صور خیال به یک کلام ساده ولی دل‌انگیز آمده و این نبوغ شهریار را نشان می‌دهد که دریافته‌بود، مردم آن‌زمان این‌گونه شعرها را می‌پسندیدند.

وی ادامه داد: تمام واقعیت‌های جنگ را می‌توان در اشعار شهریار مشاهده کرد و دفاع مقدس ما یک فرق بنیادین با جنگ‌هایی که ملت ما در طول تاریخ داشته، دارد و آن این است که الگوی این جنگ قیام اباعبدالله‌حسین(ع) است.

علیزاده گفت: مشکل اصلی جامعه ما در طول عصر حاضر و به ویژه بعد از انقلاب و نکته‌ای که امروز مورد غفلت قرار گرفته این است که ما به‌جای اینکه دلایل قیام عاشورا را برای نسل جوان بازگو کنیم، فقط به برخی نکات کلیشه‌ای بسنده‌کرده و این ناآگاهی و بی‌اطلاعی کار را به جایی می‌کشاند که ما ادب شرعی را در اشعار معصومین(ع) رعایت نمی‌کنیم.

وی بیان کرد: غالبا در اشعار آیینی امروز بعد معرفتی وجود نداشته و فقط یک جدول ضرب تکراری است و هیچ نشانه‌ای دال بر ساختمندبودن اشعار در فضای قیام و نهضت عاشورا وجود ندارد ولی در اشعار شهریار این مساله را به صورت ساختمند مشاهده می‌کنیم.

این استاد شهریارشناس ادامه داد: در لابلای اشعار شهریار می‌توان اعتقادات پنهان او را مشاهده‌کرد و وجوه مذهبی و دیانتی شهریار را می‌توان در اشعار او به وضوح‌یافت و شهریار متنوع‌ترین و جامع‌ترین شاعری است که در زبان فارسی و ترکی ظهور کرده و ابعاد متنوعی که در شعر شهریار منجر به خلق شاهکار شده‌اند در هیچ شاعری به صورت عملی وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خبرگزاری بین المللی قرآن آذربایجان غربی شهریار شعر فارسی روز ادبیات نمایشگاه کتاب دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، پیراهن تیم ملی فوتسال کشورمان که در روز‌های اخیر عنوان قهرمانی مسابقات جام ملت‌های آسیا را بدست آورده بود، توسط مهدی تاج به موزه دفاع مقدس در کرمان اهدا شد.

رئیس فدراسیون فوتبال امروز به همراه جمعی از مدیران فوتبال استان کرمان با حضور در موزه دفاع مقدس کرمان از این موزه دیدن کرد.

دیگر خبرها

  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس استان کرمان
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • فیلم| بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۳۷ سال انتظار به آغوش خانواده
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس
  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴