Web Analytics Made Easy - Statcounter

جبرائیل گفت: گاهی اوقات فعالان سیاسی و اجتماعی نمی‌توانند موضع‌گیری کنند و اظهارات‌شان مشکل‌ساز می‌شود اما یک شاعر در عرصه‌ی فرهنگ محدودیتی ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قربان جبرائیل در حاشیه‌ی برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره شعر فجر در تبریز طی گفت‌وگو با آناج با بیان اینکه در کنار روزنامه‌‌نگاری به نوشتن شعر نیز می‌پردازد، ابراز داشت: بنده فارغ التحصیل دانشکده روزنامه نگاری دانشگاه "باکو دولت" در آذربایجان هستم اما تا جایی که حافظه‌ام یاری می‌‌دهد از 15 سالگی یعنی دهه هشتاد میلادی به نوشتن شعر پرداخته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان ساخت: در آن سال‌‌ها شعرهایی که به یکی از روزنامه‌‌های محلی فرستاده بودم در کمال ناباوری به چاپ رسید و این موضوع نشان می‌‌داد که آن‌‌ها برای دادن انگیزه بیشتر به بنده در حوزه شعر اقدام به چاپ اشعار کرده بودند؛ از آن زمان تاکنون ما هر چقدر هم که بخواهیم از شعر فاصله بگیریم شعر کماکان همراه ماست.

شاعر آذربایجانیِ ساکن باکو در پاسخ به این سوال که فرهنگ چه تاثیری در روابط دو کشور می‌تواند ایفا کند، توضیح داد: بعضا مسائلی پیش می‌آید که فعالین سیاسی و اجتماعی نمی‌‌توانند در مورد آن اظهار نظر کنند و یا موضع‌گیری‌شان ممکن است مشکلاتی در پی داشته باشد اما در حوزه فرهنگ ما برای سخن گفتن هیچ مشکلی نداریم و در واقع در حوزه فرهنگ ما شخصیت‌‌های مشترکی همچون نظامی گنجوی، عماد الدین نسیمی، ملا محمد فضولی‌‌ها را داریم.

وی افزود: در حوزه فرهنگی برای تبادل افکار به قدر کافی موضوع وجود دارد و شعر نیز بخشی از این حوزه است، جا دارد از ارگان‌‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌‌کنند از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری و تشکلات همسو که برنامه‌‌ها و مراسم‌های اینچنینی را ترتیب می‌دهند و یا مراسم بزرگداشت شاعران بزرگ را برگزار می‌نمایند تشکر کنم.

عضو اتحادیه نویسندگان "قلم" جمهوری آذربایجان با اعلام اینکه سال 2005 در مراسم گرامیداشت صد سالگی شاعر بزرگ و مرثیه سرای معروف حاج رضا صراف تبریزی حضور داشته است، یادآور شد: در آن مراسم گروهی از شاعران و آکادمیسین‌های جمهوری آذربایجان حضور داشتند و در آن فرصت کوتاه چهار-پنج روزه ما در ارتباط با حاج رضا صراف تبریزی، میرزا محمد تقی قمری دربندی، سید ابوالحسن رازیف ملا محمد دخیل و دیگر شاعران مرثیه سرای آذربایجان بحث‌‌های بسیار مفیدی انجام دادیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و ادبیات در نزدیکی روابط بین دوکشور نقش بسیار مهمی داشته است، تصریح کرد: استاد شهریار نه تنها بر شعر جمهوری آذربایجان تاثیر گذاشته بلکه در فضای شعر اذربایجان جایگاهی غیر قابل انکار برای خود خلق کرده است، به طوریکه اگر بخواهیم شهریار را از آن نقطه حذف کنیم خلا بزرگی در آجا به چشم خواهد خورد.

این شاعر جمهوری آذربایجان با اشاره به محبوبیت اشعار شهریار در بین شهروندان عادی، بیان داشت: حتی خواننده معروف آذربایجانی ربابه مراداووا که اصالت اردبیلی داشته حیدربابای شهریار را با سوز و احساس خاصی خوانده بود، لذا استاد محمد حسین شهریار جایگاه بی بدیلی در ادبیات آذربایجان و ایران داشته و بسیاری از شاعران دو کشور با الهام از اشعار ایشان به نوشتن پرداخته‌‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۱۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، مجید منادی در مراسم  محفل شعر ارادت رضوی در  قدمگاه امام رضا(ع) دزفول  افزود : خوزستان ظرفیت های بی بدیلی در عرصه شعر و ادب فارسی و عربی دارد و این موجب شده تا این استان طلایه دار آغاز نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی باشد.

وی ادامه داد: پس از مطالبه رهبر معظم انقلاب برای ترجمه اشعار فارسی، بسیاری از شاعران خوزستانی برای مشارکت در این نهضت بزرگ فرهنگی و ادبی اعلام آمادگی کردند و نشست‌هایی برای اولویت بندی اشعار و مضامین در این استان برگزار شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد : خوزستان به دلیل تنوع زبان، گویش و فرهنگ‌های متعدد ذیل فرهنگ ولایی و شیعی باید دریچه و پل انتقال فرهنگ ولایی برای جهان اسلام باشد.

منادی تاکید کرد : چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر امام رضا(ع) به زبان عربی یکی از جشنواره‌های بزرگ و شاخص بنیاد امام رضا(ع) است که در خوززستان شکل گرفت و تقویت و استمرار یافت.

 شعر ارادت رضوی از مجموعه برنامه های چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی می باشد .

چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی اواخر اردیبهشت ماه در خوزستان برگزار می شود.

منادی خوزستان را استانی امام رضایی دانست و اظهارکرد: خوزستان دروازه ورود امام رئوف(ع) به ایران اسلامی است که شهرهای مختلف آن از جمله دزفول، بهبهان، خرمشهر و اهواز متبرک به قدمگاه‌های امام رضا(ع) است.

وی ادامه داد: جشنواره بین الملی شعر رضوی به زبان عربی می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط فرهنگی، معنوی و ادبی با جهان اسلام باشد.

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • تفاهم‌نامه جامع فرهنگی تهران - باکو مجدد امضا شود
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • شهید مطهری از اساتید حوزه تربیت بود
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم